Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ταξίδι στα Μετέωρα

Μια πανοραμική θέα έξω από το σπίτι που μείναμε στο Καστράκι
Κάποτε και μέχρι πριν λίγα χρόνια έμενα πάρα πολύ στα λάθη του παρελθόντος και στις αβεβαιότητες του μέλλοντος. Είχα σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να κάνω ταξίδια και εκδρομές που από μικρή ηλικία ήταν η ζωή μου. Είχα σταματήσει να ζω. Σχεδίασα λοιπόν ένα ταξίδι έκπληξη με την Σύντροφο μου για το φθινόπωρο, που έλπιζα να μην μείνει μόνο στο μυαλό μου. Αποφασίσαμε να πάμε ένα ταξίδι στην Καλαμπάκα κι από εκεί στο Καστράκι Μετεώρων. Αυτός ήταν και ο κυρίως λόγος που έλειψα απ' την μπλοκόσφαιρα 

Λίγα λόγια για το χωριό Καστράκι
Το χωριό Καστράκι βρίσκεται στην περιοχή των Μετεώρων στην Ελλάδα.
Είναι ένα παραδοσιακό χωριό με όμορφη αρχιτεκτονική και μοναδική θέα στα απότομα βράχια των Μετεώρων. Το Καστράκι των Μετεώρων είναι γνωστό για την εντυπωσιακή του θέα προς τα μοναστήρια. Τα Μετέωρα αποτελούν μια μοναδική γεωλογική θαύμα, με ψηλούς βράχους πάνω στους οποίους χτίστηκαν μοναστήρια, προσδίδοντας μια μοναδική αισθητική. Τα μοναστήρια αυτά, που χρονολογούνται από τον 14ο έως τον 16ο αιώνα, συνδυάζουν θρησκευτική πνοή με αρχιτεκτονική
Λίγα λόγια για τα Μετέωρα
Τα Μετέωρα είναι γνωστά για τα μοναστήρια τους που κτίζονται πάνω στις κορυφές των απότομων βράχων .Το Καστράκι είναι ένας ιδανικός προορισμός για εκδρομές και περιπάτους, καθώς μπορείς να απολαύσεις τη φύση και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής.
Τα Μετέωρα είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές στην Ελλάδα. Βρίσκονται στην Κεντρική Ελλάδα, κοντά στην πόλη του Καλαμπάκα. Πρόκειται για μια σειρά από βράχους, οι οποίες αναδύονται από το έδαφος και δημιουργούν εντυπωσιακά μεγαλεία σχεδόν όπως "κρεμασμένα από τον ουρανό".
Λίγα λόγια για τα μοναστήρια της περιοχής
Επίσης, τα Μετέωρα φημίζονται για τους μοναστηριακούς οικισμούς που κτίστηκαν στις κορυφές των βράχων προσδίδοντας μια μοναδική αισθητική. Αυτά τα μοναστήρια είναι μέρος της βυζαντινής ιστορίας και χρονολογούνται από τον 14ο έως τον 16ο αιώνα. Προσελκύουν πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Τα Μετέωρα αποτελούν επίσης ένα δημοφιλές μέρος για τους φυσιολάτρες, τους πεζοπόρους και τους αναρριχητές που θέλουν να εξερευνήσουν την εντυπωσιακή φύση της περιοχής.

Τα μοναστήρια των Μετεώρων είναι μια σημαντική παγκόσμια αξία από πολιτιστικής και ιστορικής πλευράς, καθώς αντιπροσωπεύουν ένα σπάνιο παράδειγμα αρχιτεκτονικής και τέχνης στην Ελλάδα.
Η κατασκευή τους έγινε τον 14ο με 16ο αιώνα, όταν οι μοναχοί αναζητούσαν έναν εγκαταλειμμένο και απομονωμένο χώρο για την εγκατάσταση των μοναστηριών. Η πρόσβαση στα μοναστήρια ήταν δύσκολη και πραγματοποιούνταν μέσω αναρριχητικών σκαλών που κρέμονταν στα βράχια.
Η αρχιτεκτονική των Μετεώρων είναι ένας συνδυασμός της βυζαντινής και της μεταβυζαντινής τέχνης και καλλιτεχνίας. Τα κτίρια είναι κατασκευασμένα από πέτρα και έχουν εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που συνδυάζει την επιβλητικότητα των μεγάλων βράχων με τη λειτουργικότητα των κτιρίων.
Σήμερα, τα μοναστήρια των Μετεώρων είναι καταχωρημένα στον κατάλογο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Κληρονομήματος της UNESCO και είναι μια από τις δημοφιλέστερες τουριστικές ατραξιόν στην Ελλάδα.

6 σχόλια:

  1. Estupendo viaje el que nos enseñas , me alegro que lo pasaréis genial . Muchas gracias por compartir.Un besote.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hi Morpheus!
    I was looking forward to your next post. I will tell the truth: you gave me a nice, wonderful surprise - in a way a return to my past! My memories have been revived. I was in Meteors and it’s a wonderful, majestic place! I was Meteors delighted! I would very much like to return there someday!!!
    My friend, I salute you and I wish you a good new week!
    P.S.
    Unfortunately, today I have the first snow... I’m not happy at all! I hope the snow will melt by morning!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. These are very beautiful icons! The Ukrainian Nazis plundered all Orthodox churches in Ukraine. Many masterpieces, especially ancient icons, have disappeared.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. How amazing are those rocks so tall and proud, it's no wonder some monestries were built on top. The videos are lovely as are is the inside, lots of beautiful artwork there...thanks for information and photos and videos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Ωραία τα ταξίδια και οι εκδρομές Μορφέα. Δίνουν άλλο νόημα στη ζωή μας. Τα αγαπώ κι εγώ εξίσου. Ωραία και αυτή σου η εκδρομή. Έχω πάει και έχω εντυπωσιαστεί από την ομορφιά του τοπίου. Τελικά τα μοναστήρια έχουν την ωραιότερη θέα στη χώρα μας
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Maravilloso y extraordinario lugar, nos dejas una entrada con fotografías de ensueño, admiro su majestuosidad y te felicito por haber podido gozarlo
    Gracias por compartir
    Un abrazo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που αφήσατε μια στιγμή εδώ μαζί μου...